Dear PINK’s
Jestem zainteresowany przepisami na różowe drinki, dania i desery. Kontrybucje mile widziane. Na początek “Różowe życie” – przepis Xaviery Hollander. ////// Estoy interesado en recetas de bebidas, platos y postres rosas. Contribuciones bien vistas. Para empezar “La vida color de rosa” – receta de Xaviera Hollander.
LA VIDA COLOR DE ROSA
1 litr aguardiente
2 laseczki cynamonu
30 grs. żeńszenia
5-6 skórek z gorzkich pomarańczy
2 łyżeczki pyłku pszczelego
koniak
różowy szampan
Macerować cynamon, żeńszeń i skórki pomarańczowe w aguardiente przez trzy tygodnie. Odcedzić.
W czasie podawania do każdej szklanki wsypać łyżeczkę herbacianą pyłku pszczelego, miarkę koniaku, trzy miarki aromatyzowango aguardiente i sześć miarek dobrze zmorożonego różowego szampana. Pić pomału ale z przekonaniem.
LA VIDA COLOR DE ROSA
1 litro de aguardiente
2 ramitas de calnela
30 grs. de gin-seng
5-6 cortezas de naranjas agrias
2 cucharadas de jalea real
Conac
Champan rosado
Dejar macerar tres semans en un litro de aguardiente la canela, el gin-seng y las cortezas de naranja. Colar. Guardar el liquido.
A la hora de servir, verter en cada vaso una cucharadita tanmano cafe de jalea real, una medida de conac, tres medidas de aguardiente aromatizado y seis medidas de champan rosado muy frio. Beber lentamente y con conviccion.
To me, the penis seems like an independent organ of the male body – attached to the man, but belonging to both him and me.
“Xaviera on The Best Part Of A Man” Signet Books, 1975